Vestas primeste o comanda de 72 MW in Romania
Vestas a primit o comanda ferma și necondiționata de 72 MW (cu o optiune pentru alti 12 MW) pentru Romania. Comanda de 36 de turbine constituie prima parte dintr-un proiect constand dintr-un total de 42 turbine eoliene de V90-2.0 MW care urmeaza sa fie instalate in judetul Tulcea, in Romania. Livrarea primelor 36 de turbine este planificata pentru a doua jumatate a anului 2013.
Comanda a fost facuta de catre LUKERG Renew, o colaborare intre ERG Renew si Lukoil. ERG Renew este cel mai mare producator de energie eoliana din Italia, cu o capacitate instalata de 1232 MW in intreaga Europa. LUKOIL este o companie internationala majora de petrol si gaze, integrata pe verticala, reprezentand 2,2 la suta din productia mondiala de titei.
Proiectul Topolog este una dintre cele mai mari proiecte din Romania si reprezinta un pas inainte in dezvoltarea relatiilor Vestas cu unul dintre jucatorii cheie in domeniul energiei eoliene din Europa.
Contractul include furnizarea, instalarea și punerea in functiune a turbinelor, impreuna cu o solutie SCADA de Business VestasOnline ®.
"Suntem incantati sa primim comanda Topolog de la LUKERG Renew. Acest proiect de energie eoliana marcheaza un alt reper important in dezvoltarea promitatoare a pietei eoliene romanesti si suntem incantati sa sustinem cazul clientilor nostri de afaceri cu cei 30 de ani de experienta si solutii in energia eoliana", spune Thomas Richterich, președinte al Vestas Central Europe.
"Comanda Topolog va contribui la indeplinirea obiectivelor ambitioase ale Romaniei, cum sunt detaliate in Planul National de Actiune privind Energia Regenerabila. In plus, cu aceasta comanda, Vestas isi consolideaza pozitia pe piata romaneasca, ca jucator important, cu cea mai puternica prezenta locala si cea mai mare flota operationala. Acesta este primul proiect Vestas cu LUKERG Renew in Romania si arata increderea lor in capabilitatile pe care Vestas le are pentru a face fata proiectelor mari pe o piata emergenta importanta pentru energia regenerabila", spune Catalina Dragomir, Managing Director la Vestas CEU Romania.
"Acest proiect confirma faptul ca Romania a devenit o piata lider a energiei eoliene in regiune. Vestas asteapta cu nerabdare ca autoritatile romane sa clarifice prompt cadrul viitoarei politici. Un astfel de cadru ar trebui sa permita gestionarea pe termen scurt a preocuparilor in ceea ce priveste pretul energiei electrice, pastrand in acelasi timp posibilitatea de a investi, cum este acest proiect", spune Juan Araluce, Director de Vanzari al Vestas Wind Systems A / S.
Aceasta centrala eoliana Topolog completa va produce mai mult de 200 GWh pe an, ceea ce corespunde unei economii anuale de aproape 110,000 de tone de emisii de CO2. In plus, aceasta va oferi suficienta electricitate pentru a acoperi consumul rezidential de energie electrica a mai mult de 60.000 de gospodarii din Romania.
Despre Vestas
In fiecare zi, turbinele eoliene Vestas furnizeaza energie curata, care sustine lupta globala impotriva schimbarilor climatice. Energia eoliana de la mai mult de 49,000 de turbine eoliene Vestas reduce, in prezent, emisiile de carbon cu aproximativ 55 de milioane de tone de CO2 in fiecare an. Astazi, Vestas a instalat turbine in 73 de tari, oferind locuri de munca pentru circa 18.000 de oameni pasionati din serviciul nostru, facilitati de cercetare, fabrici si birouri in toata lumea. Sediul central al Vestas Central Europe este situat in Hamburg, Germania.
Unitatea de afaceri este responsabila pentru vanzarile si marketingul sistemelor eoliene, precum si pentru instalarea si operarea centralelor electrice eoliene in Germania, Benelux, Austria, Rusia, Europa de Est si de Sud șsi Africa de Est.
5 motive pentru care puteti deveni PARTENER Add-Energy Renewable Romania