Companiile pun pariuri ca politicile climatice ale Guvernului vor da gres – The Economist
Companiile pun pariuri ca politicile climatice ale Guvernului vor da gres – The Economist
Motivul pentru care firmele de combustibili fosili nu incearca sa isi reduca emisiile de carbon ar putea fi datorat incertitudinii cu privire la politica privind clima si energia, sugereaza The Economist intr-un editorial recent.
Documentul citeaza reducerile din schemele de sprijin pentru energia regenerabila, ca fiind unul din elementele ce influenteaza investitorii. "Companiile pun pariuri ca politicile climatice guvernamentale vor esua."
Acest lucru este exact ceea ce EWEA a avertizat de mai multe luni:
"Criza financiara si economica a provocat din 2010 un val de incertitudine in Uniunea Europeana, cu guverne nationale ce efectuau modificari retroactive daunatoare pentru politicile si reglementarile privind energia eoliana."
The Economist a adaugat ca, la mijlocul lunii aprilie, Parlamentul European a votat impotriva tentativelor de consolidare a sistemului de comercializare a emisiilor din Europa, cea mai mare piata de carbon din lume, impotriva colapsului.
"Punerea in pericol sugereaza ca europenii si-au pierdut dorinta de suferi pe termen scurt pentru a castiga, din punct de vedere al mediului, pe termen lung", a spus The Economist. "Iar aceasta nu este singurul semn de acest fel. Mai multe tari cu lichiditati ale UE taie subventiile pentru energia regenerabila. Iar guvernele din intreaga lume au esuat in a face progrese catre un nou tratat global privind schimbarile climatice. A pune pariu impotriva politicilor climatice dure pare aproape prudent".
The Economist a spus, de asemenea, ca firmele de combustibili fosili ar trebui sa explice modul in care activitatile lor sunt compatibile cu obiectivele guvernamentale privind emisiile. "Dar, atata timp cat guvernele sunt ambivalente privind aceste obiective, pare inutil sa ceri mai mult de la companii si piete. In momentul de fata nici politicile publice, nici pietele, nu reflecta riscurile unei lumi mai calde".
Stiri despre, si reactii la raport – Unburnable Carbon 2013: Capital Risipit si Active Irecuperabile – a aparut, de asemenea, in New York Times, The Guardian, Sydney Morning Herald, Bloomberg News, BBC si Financial Times.
Citand din raport, care a fost scris de Carbon Tracker si de Institutul de Cercetare Grantham privind Schimbarile Climatice, editorialul din The Economist a remarcat ca raportul a spus ca o multime de rezerve de combustibili fosili ar trebui sa ramana in pamant daca temperaturile globale nu trebuie sa creasca mai mult de 2 ° C, limita pe care majoritatea oamenilor de stiinta o sugereaza ca fiind sigura pentru omenire.
"Rezervele existente de combustibili fosili contin deja mult mai mult carbon decat atat", a spus The Economist. "Potrivit Agentiei Internationale pentru Energie (AIE), in" World Energy Outlook ", totalul dovedit al rezervelor internationale contine 2,860 GTCO2 – aproape de trei ori bugetul de carbon. Raportul se refera la exces ca fiind 'carbon ce nu poate fi ars' ".
5 motive pentru care puteti deveni PARTENER Add-Energy Renewable Romania