Noile ferestre solare revolutionare ar putea genera de 50 de ori mai multa putere decat sistemele fotovoltaice conventionale
Am văzut mai multe concepte de solare celule transparente pe Inhabitat, dar poate nici unul cu astfel de pretenții ambițioase precum cel realizat de SolarWindow Technologies.
Într-un webinar astăzi, dezvoltatorii startupuli dezvoltat in Maryland au prezentat revoluționarele ferestrele fotovoltaice generatoare de electricitate, care spun ei, pot genera de 50 de ori mai multă energie decât panouri solare convenționale, curând fiind gata sa intre pe piață.
Spre deosebire de tehnologia tradițională și opaca PV, SolarWindow poate fi ușor aplicata ca un strat acoperitor pe orice suprafață a unei ferestre de sticlă sau plastic și poate genera instantaneu energie electrică, chiar și la lumină artificială sau la umbră.
Compania susține că tehnologia SolarWindow poate produce mai multă putere electrica la un cost mai mic și oferă un ROI incredibil de rapid de doar un an. Asta e incredibil, având în vedere că sistemele solare convenționale necesită cel puțin 5 până la 11 ani ca perioada de recuperare financiara.
Conceptul de celule solare transparente ar transforma zgârie-nori placati cu o astfel de sticla în ferme solare și ar putea sa transforme ecranele smartphone-urilor în panouri solare, acest lucru fiind interesant dar nu si nou.
Anul trecut, oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan au lansat un concentrator solar complet transparentă care permite luminii vizibile sa patrunda și utilizează molecule organice pentru a ghida lungimile de undă ultravioletele și infraroșii la marginile sticlei, unde micile celulele fotovoltaice transformat lumina non-vizibila în energie electrică.
Cu toate acestea, eficiența de conversie pentru prototip a fost de numai 1%, în timp ce panourile solare traditionale ajunge obicei la un nivel de conversie de 20 și 25% .
SolarWinds Technologies este o altă poveste. In webinarul de astăzi a fost menționat că acoperirea ar fi în primul rând organica, realizata în principal din carbon, hidrogen, azot și oxigen, dar a fost destul de vag cu privire la detaliile științifice.
Totuși, în cazul în care SolarWindows se așteaptă să producă de 50 de ori mai multa energie fata de celule fotovoltaice traditionale probabil că se poate presupune că vor transform, de asemenea, lumina vizibilă în electricitate.
Există o serie de straturi diferite în acoperire, dar cele mai importante, atinse de companie, sunt straturile active, în cazul în care energia electrică este generata de absorbție a luminii, și conductoarele transparente, care permit energiei electrice să fie extrasa. Acoperirile lichide vor fi aplicate la presiuni ambiantale și se vor usucă la temperaturi scăzute pentru a putea produce filmele transparente.
Acoperirile SolarWinds ar fi aplicate în interiorul unei unități de fereastră izolata din sticlă, nu la exterior, în scopul de a proteja celulele solare de elementele.
Pentru a reduce costurile, acoperirile sunt dezvoltate pentru o integrare perfectă în procesele existente de producție de sticlă. Pentru a genera de 50 de ori mai multa puterea electrica decat panourile fotovoltaice convenționale, tehnologia SolarWinds ar fi aplicata pe toate laturile clădirii, si nu doar pe acoperiș. "Firele invizibile" din sticlă transforma fotonii în energie electrică și ajuta la oferirea unei referințe vizuale pentru a preveni situatii precum lovirea pasarilor de sticlă.
Compania consideră că tehnologia poate avea o garanție viabilă comerciala de 25 de ani, asemanatoare cu durata de viata a panourilor solare convenționale.
În timp ce aceste date pot parea prea frumoase sa fie adevarate, SolarWindow Technologies, de asemenea, spune că o "instalație unică poate evita cam 2,2 milioane de mile de zona de poluare prin autovehicule cu dioxid de carbon; De 12 ori mai mult decât [Conventional] solar "- Compania planifica sa livreze tehnologia în curând, conform promisiunilor.
SolarWindow Technologies a anunțat că vor comercializa tehnologia inovatoare și cost-eficiente în următoarele 28 de luni.
sursa:Images via SolarWindow Technologies and http://inhabitat.com