Un nou studiu arata cum ar arata lumea daca oamenii nu ar fi existat niciodată
Ce ar fi arătat lumea dacă oamenii nu ar fi existat ?
Avem capacitatea de a schimba în mod dramatic mediul nostru pentru a satisface nevoile personale, modificand peisajului în diferite moduri spre deosebire de orice alte specii. Dar noi aducem un impact si animalele ce numesc aceste zone- locul lor de origine, dupa cum un raport recent a arătat, cruzimea practicilor noastre de vânătoare.
Un nou studiu, publicat în Diversity and Distributions, a încercat să marcheze cum ar fi aratat distribuția mamiferelor mari dacă nu am fi coborât din copaci, în primul rând.
Noul studiu, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Aarhus din Danemarca, a ajuns la concluzia că motivul ca Africa este singurul loc în care diversitatea mare de mamifere a rămas ridicata de-a lungul istoriei noastre, nu este pentru că mediul este deosebit de favorabil, ci pentru că au supraviețuit atacurilor umane de vânătoare.
Ei au produs atunci o proiecție a cum ar fi aratat diversitatea mamiferelor in restul lumii fără noi. În special, diversitatea în America este mult mai mare decât orice altceva vedem astăzi.
Distribuția actuală a diversității mamiferelor mari, cu Africa doar deținand pe un număr mare de specii. Credit: Soren Faurby / Universitatea Aarhus
"Europa de Nord este departe de singurul loc în care oamenii au redus diversitatea mamiferelor – este un fenomen la nivel mondial", a explicat profesorul Jens-Christian Svenning, unul dintre co-autorii studiului. "Și, în cele mai multe locuri, există un deficit foarte mare in diversitatea mamiferelor relativ la ceea ce ar fi fost firesc."
Cercetatorii au construit noua harta a lumii estimand distribuția de animale disparute acum bazate pe ecologia lor, biogeografiea, si starea naturală curenta a mediului.
Crearea lor a oferit ca prima estimare modul in care diversitatea mamiferelor ar fi arătat, fără influența omului modern. Ei au descoperit că diversitatea din America ar trebui să fie mult mai mare, cu pajiști nu precum Serengeti din Africa ce sprijina trandaveli gigantice, efective de cai și mastodonți, toate fiind pradate de urși cu boturi scurte se de pisici salbatice cu dinți foarte mari.
Diversitatea mamiferelor mare prevazuta, dacă oamenii moderni nu ar fi existat, arătând in special hotspot-uri din America. Credit: Soren Faurby / Universitatea Aarhus
"Cele mai multe safari-uri au loc astăzi în Africa, dar în condiții naturale, cât mai multe sau chiar mai multe animale de dimensiuni mari ar existat fără îndoială în alte locuri, de exemplu, în special in părți ale Lumii Noi, cum ar fi Texas și zonele învecinate, precum și regiunea din jurul nordul Argentinei - Braziliei de S ", spune Soren Faurby, cel care a condus cercetarea.
"Motivul pentru care multe safari-uri sunt in Africa nu se datorează faptului că este un continent bogat natural în specii de mamifere. În schimb, reflectă faptul că este unul dintre singurele locuri în care activitățile umane încă nu au facut sa dispara cele mai multe dintre animale mari. "
Studiul cu toate acestea presupune că schimbările climatice de la sfârșitul perioadei Pleistocen nu au fost suficient de puternice pentru a ucide mamifere mari aflate pe cont propriu, și că a fost influența omului care a oferit lovitura mortala.
Acest domeniu de cercetare este aprig dezbătut și contestat, cu argumente ce vin înainte și înapoi în ceea ce privește motivul real al mortii mamiferelor mari. Se considera in general probabil să fie o combinație intre schimbările climatice și vânătoare, dar este imposibil de spus dacă toate speciile de mamifere ar fi putut să se adapteze suficient la un mediul în schimbare și sa supraviețuiasca pana in prezent.