Top 50 Articole ale Anului despre Energia Solara ( Partea 5: #41-50 )
41. Lesing-ul solar isi continua perioada de avant
Credit pentru imagine: GRID Alternatives
Instalarea panourilor solare prin contracte de leasing de la terte persoane a crescut rapid in SUA, mai ales in statele cu propriile lor programe de stimulare guvernamentale. La 13 februarie, Sunrun, un pionier in leasing-ul solar prin terte parti, si furnizorul de informatii de pe piata solara fotovoltaica (PV) pentru PV Solar Report, a anuntat ca cea de-a treia parte detinatoare de energie solara a investit mai mult de 938 milioane de dolari in economia Californiei, in 2012, un record al cantitatii anuale egal cu cel al tuturor celor cinci ani precedenti combinati.
Cea de-a terta partea sistemului energetic solar inchiriaza acum pentru aproape trei sferturi (74%) din piata solara rezidentiala a Californiei, conform Sunrun si PV Solar. Un raport de cercetare de piata, lansat in august anul trecut, a aratat ca leasing-ul de solare a adaugat mai mult de 1 miliard de dolari pentru economia Californiei, de cand a fost introdus, in 2007.
42. Studiu cerceteaza de ce energia solara germana reprezinta 1/2 din pretul solarelor din SUA
Intreaga intrebare "De ce sunt solarele germane aproximativ la jumatate de prêt fata de cele din SUA?" este una dintre cele mai importante intrebari solare ale zilei. Laboratorul National Lawrence Berkeley (LBNL) a studiat probabil cel mai intens aceasta problema. Intr-o versiune recent actualizata a analizei sale, LBNL analizeaza de ce un sistem solar german rezidential costa 3.00 $/watt si un sistem solar american rezidential costa 6.19 $/watt.
Nu este o surpriza pentru cineva care urmareste aceasta chestiune, faptul ca LBNL inca ajunge la concluzia ca diferentele masive de prêt prezentate mai sus sunt de fapt din cauza costurilor usare. Dar studiul actualizat cerceteaza, de asemenea, motivele pentru care costurilor usare sunt (sau ar putea fi) atat de mici. Asa cum a remarcat LBNL pe buna dreptate, relativ putine lucruri se stiu despre cum si de ce difera costurilor usare.
43. Valoarea energiei solare distribuite si valoarea tarifelor solare primesc atentie
Doar uitandu-ne la pretul panourilor solare sau a sistemelor energetice solare – si cum se compara cu preturile altor optiuni – nu este chiar cel mai bun mod de a evalua daca sa alegem sau nu (persoane fizice, companii, orase, societati) calea solara. Intregile costuri si beneficii ar trebui examinate. Din pacate, o multime de beneficii au fost ignorate, pentru o perioada lunga de timp (si cu mult peste beneficiile de mediu si clima). Evaluarea "valorii solare" a inceput sa prinda si, unele orase chiar pun in aplicare "Valoarea Tarifelor Solare", dar, uneori, se ajunge la concluzii complet diferite. Iata cateva articole recente pe aceasta tema:
• "Valoarea Energiei Solare" ar putea valora mult mai mult decat plateste Austin Energy
• Valoarea Tarifelor Solare – calea cea buna?
44. Chile devine un nume solar rasunator
Credit pentru imagine: NPD Solarbuzz, Raport asupra pietelor PV emergente: America Latina si Caraibe
Chile, care are o pozitie geografica exceptionala pentru a profita de soare, se asteapta sa adauge 2,2 GW de capacitate energetica solara noua in urmatorii 15 ani. Avand in vedere dimensiunea sa, este un lucru considerabil. Chile a devenit un lider solar clar al Americii Latine si o noua piata importanta pentru companiile de energie solara. Adica, doar verificati graficul de mai sus de la NPD Solarbuzz. (Nota:. Chile are in prezent 3,1 GW de proiecte energetice solare aprobate pe rol, dar aparent nu toate cei dintre acestea vor fi construite).
45. Energia solara duce preturile energetice germane si franceze la noi cote minime
Am tratat de multe ori modul in care energia solara si eoliana reduce preturile angro ale energiei electrice. Pentru cateva informatii aditionale, iata categoria noastra Efectul Ordinii de Merit. Dar piesa de mai sus a lui Andrew Burger a fost cu siguranta demna de remarcat in acest top 50 al seriei de articole solare.
46. Primul atlas al lumii despre Resursele Energiilor Regenerabile apare online
Intr-un efort de a creste gradul de constientizare despre imensul potential al planetei noastre de a produce energie din surse regenerabile, Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile (IRENA) a lansat primul Atlas Global online al resurselor de energie regenerabila.
47. Harta interactiva a paritatii retelei solare din SUA a fost lansata
Intr-un deceniu, 300.000 de megawati de energie solara locala nesubventionata ar putea concura cu preturile utilitatilor electrice in aproape fiecare stat, suficienta energie curata pentru a produce 10% din electricitatea SUA. Paritatea retelei se construieste ca un val neobosit, dar cat de multa energie solara este la paritate astazi? In 2016? In 2020? In locuinte sau intreprinderi? Cu stimulente sau fara?
Raspunde la toate aceste intrebari cu cea mai mare si interactiva harta a paritatii retelei solare din SUA de la Institutul pentru Auto-Sustinere.
48. California realizeaza 1000 MW de capacitate instalata sub initiativa solara
Credit pentru imagine: Centrala solara electrica in Clifornia via Shutterstock
"California a atins o importanta piatra de hotar atunci cand a trecut de 1 GW de capacitate energetica solara instalata, recent, prin Initiativa Solara din California (CSI). Initiativa reprezinta aproximativ 50% din capacitatea totala de energie solara instalata in California".
49. Energia solara + EVs = Toata lumea o face!
Stiu, titlul nu are sens. Dar cred ca ati inteles ideea. Probabil ati observat numarul 14 al acestei liste, ca 39% din proprietari de autovehicule electrice ai Californiei au sisteme alimentate solar. Dar acest penultim punct merge un pic mai departe. Analizeaza cateva parteneriate majore care au ajutat la crearea acestui statut, precum si in unele care s-au aliat datorita sinergiei dintre energia solara si vehiculele electrice. Aici sunt o multime de articole la care ma refer:
• Tesla + SolarCity Partea a 2-a
• Ford + SunPower
• Ford + SunPower Partea a 2-a (MyEnergi Lifestyle ®)
• Nissan + SunPower
Exista, de asemenea, proiectele de retele inteligente EV-la-retea, cum ar fi acest proiect-pilot intre Honda si UC Davis.
50. MEDIA continua sa influenteze sterile din domeniul solar
Ahem, Fox si Spiegel
• Stirile Fox: puteti innebuni mai mult? Germania este mai insorita decat SUA? (VIDEO)
• Stirile Fox da MARE GRES cu subventiile solare
• Raspuns catre Fox: Germania are mai multa energie solara pentru ca toata lumea castiga
• 10 Lectii uriase pe care le-am invatat de la succesul energiei solare din Germania
• Germanii isi iubesc energia solara si eoliana
• SPIEGEL – Greseste din nou
5 motive pentru care puteti deveni PARTENER Add-Energy Renewable Romania
Pentru a deveni PARTENER ADD ENERGY ,accesati sectiunea
Pentru mai multe detalii accesati sectiunea