Top 10: Lista cu dorinte pentru piata energiei regenerabile in 2013
Piața globală a energiei din surse regenerabile evoluează rapid. John Peters de la Engage Consulting se uită în globul lui de cristal și discută despre unele modificări care ar permite pieței să crească în 2013.
1) Un lucru pe care aş dori să-l văd în 2013 este un grad de pozitivitate mai mare cu privire la energia regenerabilă. În prezent, există un mare scepticism cu privire la beneficiile din surse regenerabile – de exemplu, este un mit frecvent că nu reduce poluarea sau că este o pierdere de timp şi bani.
Unul dintre aspectele cele mai pozitive ale energiei eoliene este potențialul său pentru micşorarea riscului. Dacă o țară se bazează mai mult pe energia eoliană nu va avea nevoie să importe cât mai mult cărbune, petrol și gaze, reducând expunerea la piețele mondiale de energie volatilă. Singurul lucru de care un parc eolian are nevoie este ca vântul să bată. Și, bineînțeles, unitățile nu creează nicio poluare chimică.
În anul următor, pe lista mea de dorinţe ar fi de a vedea unele dintre miturile negative despre energiile regenerabile înlocuite, printr-o concentrare mai pozitivă asupra beneficiilor lor și contribuția valoroasă pe care o pot aduce la mixul energetic.
2) În cazul în care vrem ca mai multe persoane să utilizeze energia solară, avem nevoie de celule fotovoltaice (PV) care să arate mai bine pe acoperişurile noastre. Celulele fotovoltaice actuale nu sunt cele mai frumoase lucruri pe care să le avem acum pe acoperiș și, într-adevăr, nu se încadrează în estetica caselor noastre. Dacă ar arata mai bine, chiar dacă nu sunt la fel de eficiente, ar atrage mai multe persoane.
3) De asemenea, panourile solare termice, sunt considerate, în continuare, un adaos complex la instalațiile caselor. Dispozitivele solare termice trebuie să devină un element uzual în activitatea de zi cu zi, astfel încât majoritatea instalatorilor să știe ce să facă cu ele.
4) Este bine că acum există o gamă largă de opțiuni de energie regenerabilă disponibile pentru casele cu familii. Dar mult prea adesea sistemele nu sunt integrate și tehnologia care le-ar putea uni nu este simplă.
Sistemul ideal de încălzire ar permite diferite tipuri de surse de căldură, care urmează să fie combinate într-un sistem de incalzire hybrid.
Sistemul ar amesteca încălzirea intermitentă de la PV-urile solare, termica solară și micro-eolienele, folosind eventual un magazin de căldură. Și ar rezulta cea mai bună utilizare a timpului şi a tarifelor la energia electrică.
5) Oamenii ar adopta, în masă, numai surse de energie regenerabilă dacă tehnologia pentru a sprijini aceste sisteme hibrid de incalzire ar fi mai accesibilă și mai ușor de instalat.
Sper ca anul viitor această tehnologie să devină mai disponibilă în comerț. Apoi, va veni o vreme în care să putem folosi o combinaţie de biocombustibili, surse solare termice, pompe de căldură împreună cu combustibilii fosili tradiționali.
6) În 2013 aș dori, de asemenea, să văd o mare capacitate de energie electric stocată, care este accesibilă, compactă și eficientă cu mai mult de 80%.
Stocarea pe reţeaua electrică este singurul mod ecologic de a adăuga cantităţi mari de surse regenerabile intermitente, cum ar fi energia eoliană și solară.
Dacă aveți o stocare eficientă, aveți energie regenerabilă mai fiabilă stocată pentru atunci când este nevoie.
7) Case inteligente, care optimizează consumul de energie și evită risipa, sunt printer primele şi pe lista mea de dorinţe. Un exemplu de casă inteligentă ar fi unul în care sistemele de încălzire funcționează numai atunci când oamenii sunt acasă, sau când maşinile de spălat sunt în funcţiune, pentru a obţine cel mai bun preţ pentru consumator.
8) Mașinile electrice sunt aici pentru a rămâne şi au un potențial de consum uriaș. Cu toate acestea, capacitatea lor limitată a bateriei este demoralizatoare. Aceasta este ceea ce industria numeşte anxietate. Sunt necesare bateriile uşoare, de mare capacitate, care vor face vehiculele electrice competitive pe costurile de capital.
9) Avem nevoie, de asemenea, de o infrastructură mai bună pentru alimentarea mașinilor electrice, inclusiv soluţii eficiente, cum ar fi micro-încărcătoarele, care ar alimenta autoturismele prin pneuri şi aranjamente comerciale relevante.
10) Apoi, aș dori să văd comercializarea surselor marine regenerabile, cum ar fi energia mareelor și a valurilor.
Adevăratul meu vis ar fi un material care, în lumina soarelui, se comportă ca o capcană de carbon și extrage carbonul din atmosferă, la fel cum face fotosinteza, dar mai rapid și bazându-se doar pe apă și nu pe alte substanțe chimice.
Engage Consulting este un furnizor de frunte de servicii de consultanţă pentru energie și utilități pentru clienții din Marea Britanie și din întreaga lume. Compania este recunoscută ca fiind expertă în contorizarea inteligentă. Aceasta permite clienților săi din sectorul energetic de a maximiza randamentul proiectelor de inovare și de a crește profitabilitatea pe termen lung în cadrul RIIO, ajutând să proiecteze, să construiască și să implementeze strategii sigure și inovatoare. Înțelegerea profundă a sectorului de utilitate permite să anticipeze operațiunile, factorii tehnologici, comerciali și de reglementare, care vor avea un impact pe termen lung asupra clientului său şi îi va asigură succesul în afaceri.
—– renewableenergyfocus.com —
5 motive pentru care puteti deveni PARTENER Add-Energy Renewable Romania
Pentru a deveni PARTENER ADD ENERGY ,accesati sectiunea
Pentru mai multe detalii accesati sectiunea