Prima staţie olandeză durabilă de “gaz ecologic” se deschide în Portul de la Amsterdam
La data de 12 decembrie 2012 Portul de la Amsterdam a deschis prima staţie olandeză, exclusivă de "gaz ecologic”. .Benzinaria este deținută de Orangegas și oferă doar utilizarea combustibililor durabili. Sursa de gaz verde provine din tratarea apelor uzate ale companiei Waternet. Ei transformă nămolul rezidual în biogaz. Amsterdam's Waste and Energy Company (AEB) transformă biogazul în gaz ecologic.
Niciodata nu a mai fost produs de gazul ecologic la un asemenea nivel. Și, prin deschiderea unei benzinării ecologice, un ciclu durabil a devenit complet. De la colectarea gunoiului din tot orașul, până la umplerea unui rezervor la staţia ecologică Orangegas. Această evoluție este în conformitate cu ambiţia Portului de la Amsterdam de a oferi o contribuție substanțială energiei durabile și economiei bazate pe “bio”.
O colaborare de succes
Waternet a furnizat de ani buni AEB cu biogaz. Acest biogaz a fost folosit pentru electricitate și pentru încălzirea urbană. În ultimii ani, producția a crescut la 11 milioane de m3 de biogaz. Aproximativ 1 milion de m3 din aceştia au fost incineraţi, deoarece nu au putut fi procesaţi.
O noua instalaţie (fabricată de BioGast) a oferit o soluție, convertind biogazul neprocesat în gaz ecologic. Datorită colaborării cu dezvoltatorul staţiilor de energie ecologică, OrangeGas, a fost găsită o destinație durabilă. Cu gaz ecologic o masina poate rula pe o distanţă de 13 de milioane de kilometri. Benzinaria ecologică a devenit realizabilă datorită unei subvenții a Portului de la Amsterdam, dezvoltator al zonei portuare din Amsterdam.
Prima benzinărie care oferă exclusiv combustibili durabili
Benzinaria ecologică este accesibilă atât pentru consumatori particulari, cât şi în scop de afaceri. Tot mai multe companii încep să utilizeze combustibili durabili. Flotele Waternet-ului, AEB și Waste Service West au trecut parțial la gaz ecologic. Obiectivul este de a face cât mai multe maşini de curăţenie din Amsterdam să functioneaze cu gaz ecologic, contribuind la un oraș mai curat și la o reducere a emisiilor de CO2, azot și a particulelor de praf.
Sunt şi alte companii din zona portuară a Amsterdam-ului care, de asemenea, conduc mai puțin pe combustibili minerali. Benzinaria ecologică este extrem de durabilă, oferind o locație de încărcare şi pentru mașinile acționate electric.
Centrală de energie
Se aşteaptă ca Waternet şi AEB să producă aproximativ 20 de milioane de m3 de biogaz până în anul 2020, din care 10 milioane m3 pot fi convertiţi în gaz ecologic. Portul din Amsterdam găzduiește mai multe companii care produc biogaz. Producția totală poate duce până la 30 – 40 milioane m3 de biogas, anual.
În ianuarie 2013, se va face un studio privind cantitatea de gaz ce poate fi produsă în zona portuară a Amsterdam-ului (pe termen scurt și pe termen lung). Rezultatele acestui studiu pot duce la construirea unui centru de biogaz. O centrală de energie pe bază de gaz ecologic, de înaltă performanță, ce acoperă zona portului și pe cea înconjurătoare.
Economie bio în Portul de la Amsterdam
Portul din Amsterdam are ambiția de a oferi o contribuție substanțială la energia regenerabilă și la economia bazată pe bio. Acest lucru îl realizează prin pornirea și extinderea parteneriatelor cu clienții și prin începuturi inovatoare. Fiind un adevărat port al energiei la nivel modial, este firesc faptul că portul de la Amsterdam îşi aduce contribuția. Este o bază excelentă pentru dezvoltarea unor mijloace mai puțin poluante de energie.
Aceste mijloace noi de energie au nevoie chiar de o poziție şi mai puternică în cadrul sectorului energiei minerale, precum și în reciclare. Pietra de temelie în care portul Amsterdam excelează. Aceste industrii de bază fac, de asemenea, ca locaţia portului să fie mai atrăgătoare pentru economia bazată pe bio.
Portul de la Amsterdam alocă spațiu și investește în colaborări pentru dezvoltarea activităților bazate pe bio în zona portuară. Tinde cu putere spre sinergie: formarea unor cicluri în care reziduul unei companii este material primă a altei companii, iar deșeurile colectate din oraș și regiunea înconjurătoare sunt transformate în materii prime și energie. Odată cu deschiderea stației de gaz ecologic Orangegas, un ciclu durabil a devenit un cerc complet. O dezvoltare minunată, în concordanţă cu ambițiile Portului din Amsterdam.
5 motive pentru care puteti deveni PARTENER Add-Energy Renewable Romania
Pentru a deveni PARTENER ADD ENERGY ,accesati sectiunea