Studiu privind Nivelul Zgomotului

        Noise Study

Activitatile industriale existente in amplasamentul supus analizei se iau in calcul la caracterizarea starii actuale a mediului din punct de vedere al zgomotului.

 

 

Pe baza inventarului de surse de natura industriala, furnizat de beneficiar, si a vizitei in teren cu efectuarea de masurari si observatii cu privire la utilajele si instalatiile existente, unele dintre ele fiind si surse de zgomot, se realizat o caracterizare sumara a acestora, din punct de vedere acustic.

 

Avand in vedere ca pe amplasamentul studiat exista instalatii care pot ingloba mai multe surse, se va face o apreciere din punct de vedere acustic a acestor instalatii: puteri acustica, analize spectrale, stabilirea centrelor de emisie ale diferitelor instalatii (pozitia in coordonale x, y, z).

 

Tot in cadrul surselor de natura industriala, in conformitate cu ghidurile de buna practica in domeniu se incadreaza atat traficul rutier, cat si traficul feroviar care se desfasoara pe teritoriul studiat.

 

In prima faza a modelarii acustice se realizeaza modelul digital al ariei, care include toate sursele importante de zgomot existente, cladiri industriale precum si alte posibile obstacole in propagarea undelor acustice .

 

In a doua faza a modelarii se pregatesc datele de intrare in conformitate cu formatul acceptat de programul de calcul  depinde calitatea datelor de iesire si in final consistenta concluziilor obtinute.

 

Pentru o buna apreciere asupra corectitudinii modelarii geometrice si amplasarii surselor de zgomot, se lucreaza in reprezentari 3D a ariei modelate cu toate obiectivele importante din punct de vedere acustic. Aceasta abordare permite verificarea conformitatii modelului cu situatia din teren.

 

Studiul privind nivelul de zgomot se calculeaza in concordanta cu ISO 9613-2 („Atenuarea zgomotului in timpul propagarii in aer liber – partea a 2 a: Metode generale de calculatie”)

          

   

5 motive pentru care puteti deveni  PARTENER  Add-Energy Renewable Romania

 

 

 

 

Pentru  a deveni PARTENER  ADD ENERGY ,accesati  sectiunea     register_now_2

       Pentru mai multe detalii sau pentru a solicita un Studiu privind nivelul Zgomotului, accesati sectiunea   Contact-Us

Skills: Studii oferite de Add Energy