Noul raport WWF spune că cerințele demografice pentru PV sunt “nesemnificative”
Un nou raport, lansat în paralel cu World Future Energy Summit susține că, chiar dacă toată energia electrică ar trebui să fie generată prin intermediul (re)surselor de energie regenerabilă, sau doar cu fotovoltaicele solare (PV), ar fi nevoie doar de o parte "nesemnificativă" dintr-o suprafața totală de teren, contrar percepției comune.
Raportul, Atlas PV Solar PV: energia solară în armonie cu natura, prezintă prin intermediul a șapte cazuri – șase țări și-o regiune – că mai puțin de 1% din masa totală a terenului ar fi necesară pentru a satisface cererea de 100% de electricitate proiectată până în anul 2050, în cazul în care generarea energie electrică ar fi numai cu energie solară PV.
WWF a facut echipă cu First Solar, 3TIER şi Fresh Generation pentru a dezvolta raportul. Se axează pe Indonezia, Madagascar, Mexic, Maroc, Africa de Sud, Turcia, precum și statul indian Madhya Pradesh.
Regiunile geografice reprezintă diferite demografii, medii naturale, economii și structuri politice. Ele primesc niveluri diferite, dar bune, de soare și toate prezintă un mare potențial pentru dezvoltarea pe scară largă a PV solare, astăzi o tehnologie pusă la punct, disponibilă din punct de vedere comercial și de încredere.
Raportul ilustrează faptul că tehnologia PV, atunci când este bine-planificată, nu intră în conflict cu obiectivele de conservare și clarifică faptul că nicio țară sau regiune nu trebuie să aleagă între PV solare și spațiul pentru oameni și natură.
"Cercetarile au descoperit că centralele electrice PV oferă beneficii considerabile pentru mediu, inclusiv o amprentă redusă de carbon și un timp scurt de plată a energiei. Înlocuirea rețelei de electricitate existentă cu matricele PV reduc semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră și cele ale metalelor grele, ca şi utilizarea apei”, afirmă Lettemieke Mulder, vice-preşedintele First Solar pentru Sustainability.
Acest nou raport susține viziunea WWF de 100% RE până în anul 2050. "Promovăm activ investițiile și măsurile în domeniul tehnologiilor energetice regenerabile, care fac acest lucru posibil", potrivit lui Jean-Philippe Denruyter, managerul Global Renewable Energy Policy al WWF.
"Întrucât schimbările climatice amenință din ce în ce mai mult oamenii și lumea naturală, este mai important ca niciodată să lucrăm pentru adoptarea rapidă și pe scară largă a unor facilităţi ale energiei electrice regenerabile, bine gândite şi operate responsabil. Protecția mediului și energia regenerabilă pot și sunt în curs de dezvoltare în paralel ", spune Samantha Smith, liderul Global Climate & Energy Initiative al WWF.
5 motive pentru care puteti deveni PARTENER Add-Energy Renewable Romania
Pentru a deveni PARTENER ADD ENERGY ,accesati sectiunea