Lipiciul de pe eticheta aplicata pe merele mele este sigur ?
V-ați întrebat vreodată atunci când cojiti eticheta de pe mere dacă lipiciul aplicat este comestibil ? M-am întrebat în fiecare zi, timp de aproximativ patru ani acest lucru si acum e timpul sa aflu.
Poate daca în cazul în care lipiciul nu lăsa urme sau nu smulge bucăți bune din coaja fructului nu m-as fi întrebat. Sau, poate, dacă nu aș fi văzut episodul Seinfeld în care logodnica lui George, Susan moare după ce a lins 200 de plicuri ce contineau invitații pentru nunta.
Citește mai multe despre antioxidanti
Desprinderea etichetelor de pe fructe este chiar iritanta si pe de alta parte mă jignește, adaugandu-se in acelasi timp si câteva minute la rutina mea de dimineață in momentul pregatirii fructelor si legumelor pentru masa de prânz.
Unii producători de etichete mai adăuga o etichetă minuscula pe partea autocolantului in vederea calmarii starii de iritare ce iti este provocata in momentul dezlipirii. Asa ca, aprinde lumina, pune-ti ochelarii pentru cazul în care aveți nevoie sa căutați unul. Dacă nu exista nici unul dintre acestea, ați putea fi norocosi sa găsiti autocolantul încrețit, oferinduvi-se astfel posibilitatea dezlipirii prin tragere în sus. Dacă nu, respirati profund si incercati sa il feliati cât de bine puteti.
Etichete de legume și fructe pot fi utile:
Ele ne ajuta sa separam produsele crescute convențional fata de produsele ecologice atunci când facem cumpărături.
Ele ajuta operatorul să identifice fructele alese, mai ales în prezent, atunci când există mai multe soiuri.
Există o latură negativă a etichetelor de legume și fructe ?
Îndepărtarea lor adaugă o cantitate mică de stres in fiecare zi.
Ele contribuie la poluarea solului și a apei.
Și întrebarea de la începutul acestui articol: Sunt siguri adezivi ce se folosesc pe eticheta de fructe ?
Ma simt indreptati sa pun la îndoială toti adezivi care vin în contact cu corpurile noastre, deoarece unele dintre ele conțin substanțe dăunătoare pentru noi, de exemplu, unii adezivi conțin formaldehidă – un cunoscut cancerigen.
Unele surse, cum ar fi blogul Dr. Lipman, menționăm că adezivul de pe etichetele fructelor este considerat a fi de tip alimentar, cu toate acestea, lista FDA de adezivi sensibili la presiune, ce pot fi " folositi în siguranță ca suprafața de contact cu produsul alimentar și / sau benzi aplicate pe produsele alimentare " includ substanțe, cum ar fi BHT și BHA, ce sunt suspectate cancerigene.
În plus, lista de FDA este lungă și conține multe alte substanțe chimice care nu au fost încă cercetate. Prin urmare, chiar dacă am putea lua numai în cantități minuscule produse chimice prin resturi de pe etichete, nu merită riscul.
Citește mai multe despre substante chimice toxice
Ce putem face pentru a veni in ajutor:
Cumpărați din piețele fermierilor și mici piețe de fructe de cartier in care nu sunt vandute produse etichetate.
Taiati bucati de fructe sau de legume de sub eticheta pentru a evita ingerarea de reziduuri chimice din adezivi.
Păstrați etichetele pentru că nu sunt biodegradabile.
Ține etichetele departe de sistemele de apă ( canalizare, râuri și mare ), prin aruncarea lor la gunoi, înainte de spălarea alimentelor.
Adresați-vă magazinului alimentar în cazul în care este într-adevăr necesar pentru a obtine autocolante pe produsele lor proaspete.
5 motive pentru care puteti deveni PARTENER Add-Energy Renewable Romania
Pentru a deveni PARTENER ADD ENERGY ,accesati sectiunea
Pentru mai multe detalii accesati sectiunea