Cum să maximizezi productia de energie electrică provenita din panourile solare / fotovoltaice
Ai panouri solare pe acoperiș, și indiferent de ce feed-in tariff vei primi (presupunând că vei obtine unul desigur), o parte din maximizarea randamentul investițiilor tale este de a beneficia de cea mai mare parte a energiei electrică disponibilă si gratuita.
Acest lucru poate fi dificil, dacă sunteți departe de casă în timpul zilei, dar chiar daca puteti valorifica tot ceea ce tine de energie electrică sau nu, există o mulțime de moduri în care puteți profita de beneficiile ei, scazand facturile in mod continuu și obtinand bani înapoi mai repede.
Redu facturile de încălzire
O modalitate buna de a economisi 50-80 lire sterline pe an este de a utiliza capacitatea de rezervă a panourilor solare prin a încălzi apa cu ajutorul cilindrului de apa calda cu rezistențe electrice – aceasta nu este o modalitate deosebit de eficient de utilizare a energiei electrice, dar cu cei 60 % din capacitatea generata ce se intorc înapoi în rețea poti realiza mai mult, tinand cont ca această rezervă oricum o generezi.
Dispozitive, cum ar fi Solarimmersion și immerSUN 2 sunt concepute pentru a devia excesul de energie electrică de la panouri la sistemele de încălzire imersate, toate fără a folosi un watt de putere generate de retea. Solarimmersion costa £ 190 plus montaj, astfel încât ar putea fi amortizat intr-o perioada de trei ani de zile, în timp ce immerSUN 2 costa £ 390, dar oferă patru ieșiri, astfel din moment ce temperatura apei este crescuta l-ai putea folosi pentru a devia energie electrică ramasa în altă parte, cum ar fi în sistemul electric de stocare a caldurii. Pentru mai multe detalii despre switch-ul cu imersie solare, accesati MoneySavingExpert.com.
Utilizați un aragaz cu ardere lenta
Beneficiile de a folosi un aragaz cu ardere lenta sunt multe și variate, acesta fiind foarte bun pentru folosirea excelentă de energie electrică neutilizată în timpul zilei și vă salveaza de deranjul de a folosi rețea electrica pentru alimentarea aragazului atunci când ajungeti acasă. Cu un consum de energie de 200 de wați iti va economisi bani în zilele înnorate, precum și cele însorite.
Ca si alternativa puteti tine cont de Wonderbag, care costă în jur de £ 45 și vă permite să păstrați alimentele gatite cu consum de energie zero. Dacă lucrați pana tarziu la birou, mergeti acasa la prânz, demarati procesul de gătire și apoi puteti lua delicioasa masă gătită pentru a o mânca mai târziu.
Folositi-va mai mult de cuptorul cu microunde
Dacă ai o plită cu gaz și iei masa de prânz la domiciliu, ia în considerare încălzirea fasolelor sau a legumelor folosind cuptorul cu microunde, în timp ce soarele strălucește pentru a te ajuta la reducerea treptata a facturillor de gaz. De fapt, dacă ai un cuptor cu microunde decent, treci la a găti ceea ce poți cu el în loc de a folosi cuptorul normal - în afară de consumul de energie, cuptor cu microunde va găti masa mult mai rapid, economisind și mai multă energie în proces.
Monitoriza consumul
Folosindu-te in cea mai mare parte de panouri solare înseamnă sa adaptezi modul în care consumi energie electrică - învața să eșalonezi utilizarea de aparate mari, astfel încât acestea sa nu consume energie toate în același timp. Cum ar fi lapte fierbinte în cafeaua de dimineață, de exemplu? Fierbe ibricul în primul rând, apoi încălzi laptele în cuptorul cu microunde pentru a minimiza orice folosinta a energiei electrice provenita din rețea.
Desigur, știind cât de multa energie electrică consumi si generezi - în orice moment, te ajută să economisesti fiecare ultima picătură de energie provenita din panourile montate, plus te învață si când sunt cele mai bune perioade pentru a folosi anumite aparate. Pentru a fiti scutiti de oboseala posibila, la intervale regulate verificati afisajul invertorului, luati în considerare investirea în dispozitivul Intuition-PV. Aceasta costă în jur de £ 70 și vă permite de la distanță - și cu precizie - monitorizarea producției și consumului prin Android sau iPhone.
Utilizați aparatele consumatoare de energie în timpul zilei
Chiar și mașinile de spălat cu rating A, uscătoarele și mașini de spălat vase pot consuma cu ușurință 1kWh pe ciclu, asa ca are sens sa le folositi atunci când panourile produc cantitatea maximă de energie electrică - de obicei, între orele 10 și 16, în funcție de direcția lor (cele instalate de mine sunt pe directia Sud de Sud-Est, asa ca pot lua in considerare 9:30 – 03:30, de exemplu).
Cel mai usor mod de a programa aparatura sa ruleze în timp ce sunteți la locul de muncă este de a achiziționa un timer pentru fiecare dispozitiv - veti plati în jur de £ 8 pentru un cronometru electronic, complet programabil, sau 5 lire sterline pentru un model mecanic. Setați-le pentru a rula în mod eșalonat, amintitiva sa lasati un decalaj de timp la prânz pentru a avea posibilitatea sa mănâncati acasă. Vorbind de oră mesei de prânz, acesta este momentul perfect pentru a combina perioada de masa cu posibilitatea de a calca unele rufe - in cazul in care soarele va permite desigur.
Preia controlul de la distanță
Setarea aparatele dumneavoastră pentru a rula pe un cronometru va economisi bani - atunci când soarele este mai puternic. Investiti într-un dispozitiv de control de la distanță precum Wemo Belkin și va puteți controla aparatele de la distanță, permițându-vă să aruncăm o privire la prognoza meteo locală (sau verifica informatiile redate de Intuition-PV), înainte de a porni un dispozitiv direct de la birou.
Înlocuiți dispozitivele vechi
Inarmat cu sfaturile noastre anterioare, chiar și dispozitivele mai puțin eficiente va pot costa mai nimic daca le folosiți în timpul zilei - atunci când vremea este destul de buna, dar inca se merita sa cauti mai multa eficienta in aparatele electrice, atunci când este timpul pentru un upgrade. Masina de spalat de șase ani, evaluata A consumă în jurul valorii de 1 kWh pe un ciclu de spălare de 30 de grade, de exemplu; compara gama Eco-Bubble Samsung de mașini de spălat, care poate spala la 15 de grade, folosind mai puțin 0.19kW. Alte aparate cu consum mare trebuiesc luate în considerare si posibil inlocuiet, precum mașina de spălat vase și uscătorul.
Micsoreaza-ti consumul și poti astfel utiliza aparatele mai devreme sau mai târziu în timpul zilei, sau atunci când condițiile nu sunt perfecte, fără a folosi electricitate din rețea.
Upgrade your kettle
Kettles are another power-hungry appliance: a typical kettle is rated 3kWh, which takes everything my 3kWh panels can throw at it (and then some). Compare that – once you’ve absorbed the high purchase price (£60 plus) – with the Vektra Vacuum kettle, which requires as little as 1.35kWh for the 1.2 litre model. More importantly, the Vektra’s vacuum flask helps keep the water hot for longer – up to four hours in fact – so why not put it on a timer to boil at 4pm and come home to a free cup of tea or coffee?
Other appliances
If you’re in the market for a new vacuum cleaner, the latest Henry HVR200A model consumes just 600 watts in normal operation, a fraction of some larger models. A turbo boost function lets you double consumption when it’s required, but in my experience it’s every bit as good as other vacuum cleaners even in low wattage mode.
If you’re really anal about squeezing every last drop out of your panels, consider downsizing your toaster to a 700W or even 650W model like the Homark TT101WH.
Storing energy
In years to come, it may be financially viable to actually invest in battery storage that will soak up the power on sunny days, allowing you to actually use the power generated when you need it – in the evenings, at night and before you head out to work in the morning. To see where the technology’s currently at, check out the PowerRouter Solar Battery.
Sadly it’s not currently financially viable, currently costing between £2,800 (3kW) and £3,900 (5kW) for a DIY installation. Based on current electricity prices and usage, the amount you’ll take off your bill doesn’t justify the huge outlay.
5 motive pentru care puteti deveni PARTENER Add-Energy Renewable Romania
Pentru a deveni PARTENER ADD ENERGY ,accesati sectiunea
Pentru mai multe detalii accesati sectiunea