WIND MEASUREMENTS POLE

 

Harta potentialului energetic al tarii indica viteze ale vantului intre 4.5-11.5 m/s la 50 metri altitudine in diferite regiuni ale tarii. Administratia Nationala de Meteorologie ar trebui sa prelucreze si sa ofere statistici anuale despre viteza medie a vanturilor, insa aceste date statistice nu sunt tocmai relevante deoarece in majoritatea statiilor meteorologice sunt colectate folosind o metoda invechita – observatii facute de catre oameni de 6 ori pe zi.

 

Aceste date ne ofera o buna perspectiva a potentialului vanturilor daca ne axam pe perioade mai lungi de timp.

 

Masuratori profesionale ale vanturilor sunt efectuate de catre dezvoltatorii parcurilor eoliene in diferite locatii – in jur de 70 de astfel de locatii acum cativa ani, acum sigur mai multe, majoritatea aflandu-se in regiunile Dobrogei si Moldovei demonstrand astfel interesul pentru dezvoltarea proiectelor si pentru identificarea posibilelor locatii pentru ridicarea generatoarelor eoliene.

 

Majoritatea stalpilor de masurare a conditiilor climatice au intre 60 si 80 de metri inaltime. Datele acumulate de catre dezvoltatori nu sunt publice, deoarece costurile de prelucrare si de interpretare ale unor astfel de studii de vant sunt foarte mari, iar astfel de date sunt  pretioase atat pentru beneficiari cat si pentru alti potentiali dezvoltatori. In afara acestui deficit de date viabile, regiunea Dobrogea este considerata a doua regiune din Europa cu cel mai mare potential energetic eolian.

 

Avem posibilitatea sa instalam, la comanda, Stalpi de Masurare a Conditiilor Climatice, in vederea obtinerii masuratorilor de vant, acreditate la nivel internaţional.

 

In urma semnarii contractelor, putem asigura atat instalarea Stalpului cat si a echipamentelor, in maxim 2 saptamani.

 

Echipamentele sunt instalate în conformitate cu standardele in vigoare, sunt verificate şi testate repetat.

 

    

 

5 motive pentru care puteti deveni  PARTENER  Add-Energy Renewable Romania

 

 

 

 

   Pentru  a deveni PARTENER  ADD ENERGY ,accesati  sectiunea     register_now_2

     Pentru mai multe detalii, sau pentru a solicita Achizitionarea unui Stalp de Masurare a conditiilor climatice, accesati sectiunea   Contact-Us